Holandski demonstranti protiv policijskog časa zapalili centar za testiranje na koronavirus

Kontrola za vreme policijskog časa u centru Amsterdama (Foto Beta/AP)

Mladi koji su noćas protestovali u Holandiji zbog uvođenja policijskog časa zapalili su centar za testiranje na koronavirus u mestu Urk i gađali policiju raketama za vatromet.

Policija je danas saopštila da je kaznila više od 3.600 ljudi širom zemlje zbog kršenja policijskog časa, uvedenog radi suzbijanja pandemije, i da je uhapsila 25 osoba ili iz istog razloga ili zbog nasilja.

Policijski čas od 21.00 do 4.30 noćas je prvi put bio na snazi u celoj Holandiji.

Na snimku iz primorskog sela Urk, 80 kilometara severoistočno od Amsterdama, vidi se kako mladi provaljuju u centar za testiranje na koronavirus, pre nego što su ga zapalili, prenosi Beta.

Policija i lokalne vlasti su danas oštro osudili nasilje, navodeći da su demonstranti „bacali rakete za vatromet i kamenice, uništavali policijska vozila i zapalili objekat za testiranje”.

„Ovo nije samo neprihvatljivo, već je i šamar, naročito za lokalne zdravstvene vlasti koje u centru za testiranje čine sve što mogu da pomognu ljudima iz Urka”, navele su vlasti.

Policija u Amsterdamu se priprema za današnji protest na trgu na kojem je pre nedelju dana bilo sukoba demonstranata i policije.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*