Horgoš za vikend prešlo 120.000 putnika

HORGOŠ –

Proteklog vikenda preko graničnog prelaza Horgoš-Reske prošlo je više od 120.000 putnika, što je duplo više u odnosu na letnji prosek vikendom.

                     RTV (Aleksa Otašević)

Zadržavanje na ovom prelazu, kako je saopštila Policija Mađarske, iznosilo je do tri sata na ulazu u Mađarsku, dok se do dva sata čekalo u pojedinim intervalima i na izlazu iz ove zemlje.

Po njihovim informacijama, na prelazima u Županiji Čongrad, na koje se naslanjaju prelazi Horgoš, Kelebija, Horgoš 2, Bački Vinogradi i Đala sa srpske strane granice, prethodnog vikenda prošlo je više od 330.000 putnika sa više od 100.000 vozila.

„Razlog povećanog saobraćaja je što radnici na privremenom radu u zapadnoj Evropi i turisti idu na odmore. Na osnovu iskustva iz prethodnih godina, očekuje se povećanje saobraćaja i narednog vikenda na ulazu u Mađarsku“, saopštila je njihova policija.

Podsećaju da prelaz Reske – Horgoš u prosečnom letnjem danu koristi između 15 i 20 hiljada putnika, dok se ta cifra leti vikendom penje na 60.000.

Putnike savetuju da se o zadržavanjima informišu na internet stranicama Policije Mađarske i putem mobilne aplikacije „Rutin“.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*