Humanitarni ponedeljak na Štrandu za Aleksu Kosanovića

NOVI SAD –

U ponedeljak 05. jula akcija „Humanitarni ponedeljak biće namenjena Aleksi Kosanoviću. Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova, najavilo je novosadsko Javno komunalno preduzeće Gradsko zelenilo.

Aleksa je rođen 2017. godine u Novom Sadu, u 31. gestacijskoj nedelji trudnoće, hitnim carskim rezom. Posle prvih problema sa kojima je suočen on i njegova porodica, novi šok je usledio kada mu je sa tri godine ustanovljena spastična kvadriplegija zbog koje nije u mogućnosti da samostalno hoda.

aleksa, kosanovic

Izvor: Privatna arhiva

Novac koji će se prikupljati potreban je za SDR (selektivna dorzalna rizotomija) operaciju u Americi, koja bi mu uklonila spazam mišića, kao i za dalju rehabilitaciju, preglede, pomagala i neophodne tretmane i troškove puta i smeštaja za vreme lečenja.

U akciji prikupljanja sredstava za lečenje blizanaca Ristić Kristine i Veljka ukupno je prikupljeno 245.300,00 dinara.

Gradsko zelenilo podseća one koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*