Indonežanin zaražen koronom prerušio se u svoju ženu da bi ušao u avion

Izvor: Antara Foto/Mohammad Ayudha/via Reuters

Indonežanin zaražen koronavirusom ušao je na domaći let prerušen u sopstvenu ženu, sa nikabom koji mu je prekrio lice, lažnim dokumentima na njeno ime i negativnim PCR testom, ali njegova maskarada nije dugo potrajala.

Policija je navela da je stjuardesa na avionu kompanije Citillin od Džakarte do Tenratea u provinciji Severni Maluku u nedelju primetila da se čovek presvukao u toaletu.

„On je kupio avionsku kartu sa imenom supruge i doneo identifikacioni dokument, rezultat PCR testa i potvrdu o vakcinaciji sa imenom svoje supruge. Svi dokumenti su bili na ženino ime“, rekao je šef policije Ternatea Aditja Laksimada posle hapšenja čoveka pri sletanju.

Njega su identifikovali samo inicijalima, a policija ga je odvela da ga testira na kovid-19, koji je bio pozitivan.

Čovek je trenutno u samoizolaciji kod kuće i policija je navela da će se istraga nastaviti.

Indonezija prolazi kroz najgori skok zaraze koronavirusom u Aziji sa 33.772 potvrđena slučaja i 1.383 preminula u poslednja 24 časa. Ukupan broj prijavljenih slučajeva je 2,9 miliona sa 77.583 umrlih.

Restrikcije o putovanjima koja nisu neophodna, uključujući i obavezni negativan test na koronavirus i javna okupljanja, su zaoštrena tokom praznika Ejd al-Adha iduće nedelje.

 

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*