Inspekcija u Nikšiću najavila uklanjanje plakata sa likom Amfilohija

Komunalna inspekcija Nikšića, gde će u martu biti održani lokalni izbori, najavila je da će najkasnije početkom narede sedmice ukloniti veliki plakat sa likom mitropolita Amfilohija.

 

Inspekcija u Nikšiću najavila uklanjanje plakata sa likom Amfilohija

Foto: Youtube screenshot (Pravoslavlje – vera večna)
Plakat sa likom mitropolita je postavljen 7. januara na dan njegovog rođenja, na jednoj od zgrada u centru grada, a podgorički CdM piše da je reč o „plakatu razdora“, koji, kako kažu, razbuktava vatru u crnogorskom društvu od kada je postavljen, bez dozvole nadležnih organa i skupštine stanara.
Sekretarka Sekretarijata za inspekcijski nalog u Nikšiću Bojana Janjušević Vuković rekla je za CdM da je osobama koje su odgovorne za postavljanje plakata po proceduri dat rok da ga same uklone.
Ukoliko se to ne dogodi, a najkasnije tokom naredne sedmice, kaže, nadležne službe će ukloniti „ceradu“ sa zida zgrade.
Slike su postavljene bez odobrenja nadležnog organa lokalne uprave. U vezi sa tim preduzete su mere u skladu sa zakonom o održavanju stambenih zgrada i naloženo je odgovornim licima uklanjanje slika. Izaći ćemo ponovo na teren, odnosno nakon izvršene inspekcijske kontrole utvrdiće se da li su postupili po nalogu komunalnog inspektora. Ako nisu, nadležne službe će pristupiti uklanjanju„, navela je Janjušević Vuković.
CdM piše, pozivajući se na nezvanične izvore, da jedna manja grupa Nikšićana „čuva“ plakat, a reč je, kažu, o „ultrahuliganskoj grupi navijača, koji čuvaju grafite svog tima od suparničke ekipe“.
Janjušević Vuković je kazala da nema te informacije.
Autor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*