Inspektorat za rad za godinu dana izvršio 13.035 kontrola u vezi sa kovidom

Izvor: Shutterstock

Inspektori iz Inspektorata za rad su uz svakodnevne obaveze uložili dodatni trud i za poslednjih godinu dana izvršili 13.035 inspekcijskih nadzora u cilju suzbijanja širenja kovida, izjavio je vršilac dužnosti direktora Inspektorata za rad Milan Cvetkov.

Cvetkov je naveo da inspektori i u danima vikenda vrše inspekcijske nadzore u cilju sprečavanja širenja epidemije, kao i samostalne i sa drugim republičkim inspekcijama, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošjavanje, boračka i socijalna pitanja.

U saopštenju je navedeno da je Inspektorat rada dobio zahvalnicu za izuzetan doprinos u primeni protivepidemijskih mera u kategoriji angažovanih republičkih inspekcija.

Taj Inspektorat je od 23. oktobra 2020. od kad je formirana Radna grupa za suzbijanje širenja kovida izvršio ukupno 13.035 zajedničkih i koordinisanih inspekcijskih nadzora sa drugim inspekcijama.

Prilikom 205 izvršenih nadzora utvrđene su nepravilnosti u vezi sprovođenja protivepidemijskih mera.

Prilikom 1.426 izvršenih koordinisanih nadzora inspektori su utvrdili nepravilnosti iz delokruga nadležnosti inspekcije rada, na osnovu kojih su doneli 154 rešenja i podneli su 78 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka.

Zahvalnice su dobili i Grad Beograd, Grad Kragujevac, Inspekcija drumskog saobraćaja, Turistička inspekcija, AP Vojvodina, PSI-odeljenje sanitarne inspekcije Sombor, Odsek za sanitarni nadzor Čačak i Odsek za sanitarni nadzor Beograd.

Zahvalnice su dodeljene na sednici posvećenoj godini dana rada Radne grupe za kontrolu protivepidemijskih mera.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*