Intenzivni radovi na održavanju objekata putne privrede u Kovilju

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na održavanju objekata putne privrede u naselju Kovilj. Poslednjih nekoliko dana, izvršeni su radovi na ukupnoj površini od 6 600 kvadratnih metara i to u sedam ulica: 7. Juli, Branka Radičevića, Partizanskoj, Ukrajinskoj, Laze Kostića i Ribarskoj, a posao u ulicama Ada, Toze Markovića i Proleterskoj biće završen u narednih nekoliko dana. U okviru ovih radova na sanaciji kolovoza, izradom bankina i upojnih zemljanih kanala rešen je problem zadržavanja atmosferskih voda na kolovozu. Pored navedenih radova, biće popravljene pešačke staze u ulicama Jovana Rajića i Jovana Ćuluma.

– Vrednost ove investicije je 28 miliona dinara, dakle samo za putnu privredu, a sve što radimo u koordinaciji je sa MZ Kovilj i žiteljima, i zahvaljujem im se na podršci i saradnji. Poslednje četiri godine Grad je u ovo mesto uložio preko 300 miliona dinara, počevši od izgradnje prečistača, završetka kanalizacione mreže, pa do sređivanja puteva, javne rasvete, i rešavanja drugih komunalnih pitanja. Čekamo 8. avgust i otvaranje ponude za parterno uređenje centra, vredno preko 41 milion dinara, jer cilj nam je da se Koviljčani osećaju kao ravnopravni građani Novog Sada. Radimo i nastavićemo da radimo na rešaavnju problema atmosferske kanalizacije u donjem delu Kovilja, a to naselje uključeno je i u programe Evropske prestonice kulture, pa će biti obuhvaćeno projektom “Urbani džepovi“, to jest uređenjem malih urbanih celina. Pred nama je veliki zadatak da proširimo kapacitete vrtića u Kovilju. Nažalost, neki naši prethodnici izgradili su vrtić bez dozvola, i sada smo u postupku legalizacije postojećeg objekta, a kasnije će uslediti i proširivanje prostora jer za to postoji potreba. To je znak da Kovilj živi i raste, a namera je da iskoristimo njeogov turistički potencijal, kao autentičnog bačkog sela, koje se nalazi na koridoru deset, i ima sjajne prirodne potencijale, ali je i rodno mesto Laze Kostića – naglasio je gradonačelnik Vučević.

On je takođe rekao da je Grad pomogao obnovu prostorija FK “Šajkaš“ u Kovilju, jednog od najstarijih klubova u našoj zemlji, koji je dugo bio zapostavljen, a sada uspešno ponovo funkcioniše. Inače, u toku su pripremne aktivnosti za izgradnju atmosferske kanalizacije u slivovima ulica Ribarske i Duška Vickova, ali i za izgradnju javnog osvetljenja okretnice u Ulici Jovice Pavlice u Kovilju.

Predsednik MZ Kovilj Mladen Vernački zahvalio se gradonačelniku uručivanjem počasne povelje i slike mlade umetnice iz tog mesta, što je, kako je rekao, bio predlog samih građana.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*