Inteziviranje privredne saradnje sa Belorusijom

Državni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije Dragan Stevanović i ministar industrije Belorusije Pjotr Parhomčik razgovarali su danas o mogućnostima inteziviranja privredne saradnje.

Stevanović je istakao da su bilateralni odnosi između Srbije i Belorusije razvijeni, tradicionalno prijateljski, ali da postoji prostor za unapređenje saradnje, posebno na trgovinsko-ekonomskom planu.

On je podsetio na to da je Srbija u 2020. godini imala najniži pad ekonomije u odnosu na celu Evropu, oko jedan odsto, a da su projekcije da će realni BDP u tekućoj godini dostići rast od približno šest odsto.

Srbija je, kako je podvukao, lider u dovođenju stranih investicija, a to pokazuje i podatak da je 60 odsto stranih direktnih investicija na nivou regiona Zapadnog Balkana locirano u našoj zemlji.

To su podaci koji mogu da ohrabre vašu stranu da posluje i investira u Srbiji koja je danas u ekonomskom, političkom i svakom drugom smislu stabilna zemlja sa međunarodnim kredibilitetom, rekao je Stevanović.

Parhomčik je objasnio da je delegacija koju predvodi posetila Srbiju uoči Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, gde će privrednici iz Belorusije predstaviti svoje potencijale i mogućnosti za saradnju.

U sladu sa tim, državni sekretar im je poželeo uspeha tokom predstavljanja, uz uverenje da će na sajmu sklopiti dobre poslove.

Sagovornici su izrazili uverenje da će se stabilni temelji naših bilateralnih odnosa još više iskoristiti u narednom periodu, naročito na privrednom planu.

Inteziviranje privredne saradnje sa Belorusijom

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*