IPSOS: Nisu tačne Đilasove tvrdnje da lažiramo podatke

Predrag KurčubićPredrag Kurčubić Foto: Medija Centar Beograd

Direktor Ipsosa Predrag Kurčubić odbacio je, kao neosnovane, optužbe predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da ova agencija lažira podatke istraživanja javnog mnjenja.

Reagujući na Đilasovu izjavu objavljenu 12.jula na portalu Direktno.rs, on je u saopštenju predsedniku SSP pripisao „lažne dokaze koje je izneo kako bi potvrdio svoje neosnovane hipoteze o uticaju Ipsosovih istraživanja na izbornu volju gražana“.

„Da bi potkrepio svoje tvrdnje, Dragan Đilas se stalno vraća u prošlost i pokušava da ospori kvalitet predizbornih anketa koje je Ipsos radio, a koja su po pravilu bile vrlo precizne“, tvrdi Kurčubić.

Povodom Đilasove prezentacije istraživanja javnog mnjenja o izborima u Beogradu, on je ukazao da je to istraživanje sprovela „neimenovana agencija“, dok „Ipsos sve rezultate svojih istraživanja objavljuje pod svojim imenom“.

„Neobjavljivanje imena agencije koja sprovodi istraživanja javnog mnenja“, smatra Kurčubić, „stvara šum u javnom prostoru, vrlo često dezavuiše javno mnenje i, posledično, urušava vrednost istraživanja javnog mnenja kao demokratske tekovine“.

On „čvrsto veruje“ da u ovom slučaju „nije reč o grešci koju je Dragan Đilas slučajno napravio, već o jasnoj nameri da se Ipsosu nanese šteta“.

„Napadi koje Dragan Đilas kontinuirano sprovodi protiv Ipsosa imaju za cilj urušavanje naše reputacije, ali i stvaranje klime u kojoj se istraživanjima javnog mnenja ne veruje ili ih uopšte nema u etru“, predočio je Kurčubić.

Kako je najavio, Ipsos će „zaštitu svoje reputacije i poslovanja potražiti na sudu“.

 

 

 

IZVOR:NOVA S

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*