Italija, lučki radnici blokirali tovar oružja namenjen Izraelu

Italijanski lučki radnici blokirali su brod na putu za Izrael, za koji sumnjaju da je natovaren oružjem, javlja „Italia24“. „U Livornu se neće pretovarivati oružje namenjeno ubijanju civila“, navodi sindikat lučkih radnika.

Po drugi put za godinu dana, italijanski lučki radnici zaustavili su brodove koji prevoze oružje ka Bliskom istoku, ne želeći da na bilo koji način doprinesu neprijateljstvima u kojima je prethodnih dana u sukobu Izraela i Palestinaca ubijeno više od 150 osoba.

Luka Livorno

Luka Livorno

„Ukoliko bude potrebno, štrajkovaćemo ali oružje namenjeno ubijanju civila neće proći kroz ovu luku“, rekao je šef sindikata Đovani Keraolo.

Tovar oružja je u Livorno došao iz Đenove, a lučke radnike je o teretu obavestila organizacija „Vepon voč“ (Weapon Watch).

U aprilu prošle godine, lučki radnici Đenovi zaustavili su transport oklopnih vozila M88 „herkules“ koji je u toj luci stao na putu iz Severne Karoline za Saudijsku Arabiju.

Tokom prethodnih nekoliko godina, lučki radnici u Italiji su u nekoliko navrata štrajkovali tražeći da se zaustavi transport naoružanja preko te luke.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*