Italijani će i prvomajske praznike provesti kod kuće: Vanredne mere na snazi do 16. maja

Anđelo Boreli, šef Civilne zaštite, najavio je danas gostujući na jednom radiju, da ćemo ostati kod kuće i za prvomajske praznike, što znači da će Dekret koji je na snazi do 13. aprila biti produžen do 3 maja

Foto: Tanjug

Poslednjim Dekretom italijanska Vlada je produžila vanredne mere do 13. aprila, potom će se odlučivati kako dalje shodno razvoju korana virusa, ali iz Civilne zaštite već stižu nagoveštaji kako će izgledati kalendar ponašanja građana u aprilu i delu maja meseca, nema promena u primeni postojećim mera.

Anđelo Boreli, šef Civilne zaštite, najavio je danas gostujući na jednom radiju, da ćemo ostati kod kuće i za prvomajske praznike, što znači da će Dekret koji je na snazi do 13. aprila biti produžen do 3 maja, osim mogućnog otvaranja zanatskih usluga, dela industrije i gradilišta.

Popuštanje u restiktivnim merama možda se može očekivati od 16. maja, zavisi sve od razvoja situacije sa korona virusom na čitavoj teritoriji Apeninskog poluostrav i o tome će se odlučivati shodno mišljenju Naučno-tehničkog Instituta, to jest stručnjaka sa najvišeg sanitarnog nivoa Italije.

IZVOR:NOVOSTI

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*