Izdvojena novčana sredstva za nabavku paketa na teritoriji grada Subotice

Gradski štab za vanredne situacije je, na svojoj petoj vanrednoj sednici održanoj danas, doneo naredbu kojom se nalaže Gradskoj upravi Grada Subotice, Sekretarijatu za finansije, da u Upravi za trezor otvori namenske račune za uplatu dinarskih i deviznih donacija fizičkih i pravnih lica za pomoć u borbi protiv epidemije virusa COVID-19. U naredbi, koju je potpisao komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Bogdan Laban, Gradskoj upravi Grada Subotice nalaže se da izdvoji novčana sredstva u iznosu od šest miliona dinara koja će biti opredeljena za nabavku paketa koji bi sadržao osnovne prehrambene proizvode i sredstva za dezinfekciju. Paketi će se davati korisnicima penzija na teritoriji grada Subotice koji primaju penzije sa najnižim iznosima.

Naredbom se zabranjuje rad kozmetičkim salonima i salonima za tretmane za ulepšavanje, salonima za masažu, pedikir i manikir i frizerskim salonima na teritoriji grada Subotice. Zabranjuje se, takođe, korišćenje parkova, dečijih i rekreacionih igrališta na teritoriji grada Subotice.

Ova naredba primenjuju se od 27. marta 2020. godine. Sprovođenje ove naredbe kontrolisaće nadležni sekretarijati Gradske uprave.

Naredba je doneta na osnovu člana 29. Zakona o odbrani i Odluke o proglašenju vanrednog stanja predsednika Republike Srbije, predsednika Narodne skupštine i predsednika Vlade Republike Srbije, u uslovima proglašenog vanrednog stanja, imajući u vidu mere i ograničenja uvedena Odlukom o proglašenjuvanrednog stanja.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*