Izetbegović najavio kandidaturu za Predsedništvo BiH

(EPA-EFE/ALAA BADARNEH)

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) i trenutni predsjedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, Bakir Izetbegović najavio je mogućnost da se kandiduje za Predsedništvo BiH na izborima 2022. godine, javlja Klix.ba.

U emisiji Hajat televizije, Izetbegović je na pitanje da li se vraća u Predsedništvo rekao da svaki predsednik jake stranke koji ima šansu da pobedi u izbornoj utrci, ima i obavezu da se kandiduje.

Time je Izetbegović potvrdio da će ući u trku za člana Predsedništva.

Iako izborna kampanja još uvek nije zvanično počela, spekulisanje o potencijalnim kandidatima za Predsedništvo BiH počelo je, kako navodi sarajevski portal, odavno, pa su tako u javnosti pominjana imena Bakira Izetbegovića, Denisa Zvizdića koji je nedavno napustio SDA, ali i ime lidera NiP-a, nekadašnjeg člana SDA Dine Konakovića.

Komentarišući potencijalne suparnike, Izetbegović je rekao da sumnja u to da će se Konaković kandidovati za istu poziciju, prenosi Tanjug.

„Ja mislim da on više nikad u životu neće nešto raditi što je pravi rizik, dakle nikada neće „ući u cipele” premijera koji ima težak zadatak, bilo šta što može politički „slomiti” kičmu čoveku, a ovo je opasna stvar. Verovatno će on pričati o tome, a na kraju će se kandidovati za parlament gde je to „ziher””, reči su Izetbegovića.

Za Fahrudina Radončića kazao je da bi ga njegova kandidatura radovala jer su „s njim trke uvek zanimljive”, ali da bi bilo zanimljivo utrkivati se i sa liderom SDP-a Nerminom Nikšićem i Denisom Zvizdićem.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*