Izuzetan značaj festivala „Novi Sad – Tango grad“

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno infoormisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević pozdravila je u novosadskoj Sinagogi učesnike petog Međunarodnog festivala „Novi Sad – Tango grad“, koji se održava na nekoliko lokacija u Novom Sadu.

„Kada kažemo tango, pomislimo na Argentinu i sve ono što ide uz ovaj ples, a zahvaljujući Udruženju „Todo tango“ sve to danas imamo u Novom Sadu“ – rekla je, uz ostalo, Miloševićeva.

Ona je dodala i da je kruna tog festivala upravo koncert Velikog tamburaškog orkestra Radio televizije Vojvodine i „Beltango kvarteta“ iz Beograda koji je u Sinagogi održan sinoć i gde su se na upečatljiv način preplele note tanga i tamburice.

Miloševićeva je apostrofirala i međunarodni značaj festivala koji je prepoznat i izvan granica naše zemlje i najavila dalju podršku Pokrajinske vlade, kao partnera u promociji kulture i umetnosti, uključujući naravno i muzičku umetnost.

Ispred Udruženja „Todo tango“ pozdravne reči uputio je jedan od osnivača Borislav Despotović, a specijalni gost na koncertu bio je mr Ljubinko Lazić, kontrabasista Beogradske filharmonije. Nastupili su i tango instruktori Ana Nauparac – Despotović i Dejan Lukić.

Festival „Novi Sad Tango grad“ se održava u organizaciji jednog od najznačajnijih projekata Novog Sada, „Kaledioskopa“, kao buduće evropske prestonice kulture. Specijalni gosti na sinoćnjem koncertu bili su ambasadori SAD Kajl Skot i ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manca.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*