Izveštaj „Fajnenšel tajmsa“ skreće pogled ka Srbiji

BEOGRAD –

Odluka uglednog britanskog časopisa „Fajnenšel tajms“ (Financial Times) da Srbiju drugi put u poslednje tri godine proglasi za svetskog prvaka u privlačenju stranih direktnih investicija je velika čast i ogromna obaveza, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

   FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

Vučić je za RTS rekao da je Srbija dobila potvrdu najuglednijeg lista u celom svetu koji se bavi finansijama i ekonomijom i istakao da sada nema kompanije u svetu i Evropi koja neće pogledati kakvi su uslovi u Srbiji, što će da utiče i na više investicija.

„Ne postoji ozbiljna svetska i evropska kompanija koja neće proveriti kakva je situacija u Srbiji, kakvi su uslovi, subvencije, podrške države, kakva je radna snaga… A to se direktno odražava na životni standard – što više investicija, više posla, manje nezaposlenih, ali i bolji životni standard i sve više novca“, rekao je Vučić.

On je rekao da je Srbija prošle godine imala 3,6 milijardi, a da će ove godine imati viši nivo stranih investicija i da će se boriti za nove investitore, među kojima su i nemački, i obezbediti posao i bolji životni standard za građane.

„Srbija postaje drugačija zemlja, to se vidi kroz autoputeve i puteve koje otvaramo“, rekao je Vučić.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*