Jačanje političkog dijaloga sa Norveškom

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković ocenio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Kraljevine Norveške u Srbiji Jornom Eugenom Jelstom, da su bilateralni odnosi dobri i da ih prati saradnja u različitim oblastima.

FOTO:TANJUG

Selaković je poručio da je Srbija zainteresovana za dalje jačanje političkog dijaloga na svim nivoima, i ukazao na to da bi ekonomska saradnja mogla biti intenzivnija i da treba da prati pozitivan trend prisutan u političkim odnosima.

U tom kontekstu, on je uputio poziv norveškim investitorima da u narednom periodu, a naročito u cilju obostranog ekonomskog oporavka nakon pandemije koronavirusa, pojačaju prisustvo na srpskom tržištu.

Selaković je, naglasivši da je punopravno članstvo u EU strateško opredeljenje Srbije, preneo zahvalnost Norveškoj koja, iako nije članica EU, izražava spremnost da pomogne našoj zemlji iskustvima u harmonizaciji standarda i propisa.

Angažovanje na unapređenju regionalne saradnje jedan je od prioriteta Srbije, istakao je on i ocenio da je inicijativa „Mini Šengen“ dobra osnova u tom pravcu.

Ministar je, govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, ponovio stav da je Srbija opredeljena za postizanje održivog kompromisnog rešenja, koje bi bilo osnov za punu stabilizaciju, pomirenje i dugoročni napredak regiona.

Selaković je preneo zahvalnost Norveškoj na donacijama medicinske opreme Srbiji u cilju borbe sa koronavirusom, odao joj priznanje na uspešnoj borbi protiv epidemije kroz odgovoran pristup norveških vlasti i poželeo da se što pre izbori sa ovim izazovom.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*