Jagodinsko javno preduzeće najavilo tužbu protiv Marinike Tepić zbog izjave o animir damama

Javno preduzeće „Standard“ iz Jagodine najavilo je danas da će podneti tužbu protiv potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić jer je, kako se navodi, uvredila njihove radnike izjavom da u tom preduzeću postoje osobe koje su formalno zaposlene i primaju platu, a ne dolaze na posao već služe kao „animir dame“.
Jagodinsko javno preduzeće najavilo tužbu protiv Marinike Tepić zbog izjave o animir damama

Foto: 021.rs
Iz tog preduzeća su naveli da prethodnih sedam godina nisu zaposlili „nijednog novog radnika u administraciji već samo nekolicinu na poslovima čišćenja grada i na groblju“.
U JP Standard je 2004. godine radio 571 radnik, a na dan 26. april 2021. godine u našem preduzeću su zaposlena 394 radnika. Danas nemamo dovoljno radnika da odgovorimo adekvatno čak i svim komunalnim i infrastrukturnim poslovima u cilju čistije, lepše i uređenije Jagodine i naših sela„, stoji u saopštenju.
U saopštenju koje je potpisao direktor „Standarda“, Dragan Lukić, navodi se da će protiv Marinike Tepić pokrenuti „odgovarajuće pravne radnje pred nadležnim institucijama kako bi zaštitili ugled preduzeća od izjava neodgovornih političara“.
Radnici JP ‘Standard’ žele samo da opravdaju svoje zarade, časno i pošteno, na način da naš grad bude čist i uređen i da nakon obavljenog posla idu svojim porodicama. Dakle, odgovorno tvrdimo da u JP ‘Standard’ ne postoji nijedna osoba koja je formalno zaposlena, a da ne dolazi na posao i da prima platu, a kamoli neko ko radi kao animir dama„, piše u saopštenju.
Potpredsednica SSP pročitala je ranije iskaz navodnog svedoka podvođenja maloletnica u Jagodini koji tvrdi da su u jagodinskim javnim preduzećima poput Standarda zaposlene „animir dame“. One su, po navodima tog svedoka, bile angažovane na proslavama koje je za poznate političare i biznismene organizovao predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma.
Autor: Beta

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*