Jak zemljotres u Kaliforniji

SAKRAMENTO –

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihteru pogodio je u četvrtak planinski region Severne Kalifornije, blizu granice sa Nevadom, saopštio je Američki institut za geologiju. Za sada nema informacija o povređenima niti materijalnoj šteti, prenosi Rojters.

Prvobitno izmerena magnituda bila je 6,2 stepena, sa epicentom na dubini od 10 kilometara, u blizini grada Vokera, na oko 240 kilometara istočno od glavnog grada države Sakramenta.

zemljotres, austrija

Izvor: EPA(GEORG HOCHMUTH)

Nakon glavnog udara usledila je serija slabijih potresa u regionu istočnog dela Sijera Nevade. Podrhtavanje tla se osetilo do San Franciska, 322 km istočno od epicentra i do Karson Sitija, glavnog grada Nevade.

Iz kancelarije guvernera Kalifornije saopšteno je da se, iako za sada nema informacija o povređenima niti pričinjenoj šteti, situacija brzo menja i da će više detalja biti poznato u narednim satima.

Zemljotresi jačine između 5,5 i 6,0 stepeni mogu pričiniti određenu štetu zgradama i drugim objektima, ali je jučerašnji potres pogodio relativno retko naseljeno područje.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*