„Jaračka rapsodija“ za izletnike

NOVI SAD –

Turistička organizacija opštine Temerin jedna je od retkih koja je, u vreme kada je teško izvodljivo organizovati grupne ture, za sutra pripremila turističku turu „Jaračka rapsodija“.

Temerinsku opštinu čine samo dva mesta, sam Temerin i Bački Jarak. Uprkos tome, to je deo Vojvodine koji mnogo toga nudi posetiocima.

1200px temerin from airgf jpg

rtv

O tome je sa Tamarom Šitom iz organizacije Explore Novi Sad detaljnije razgovarala za Radio Novi Sad Irina Samopjan.

„Za ovaj put smo izabrali obilazak samo Bačkog Jarka i nazvana je „rapsodija“ zato jer što je miks istorije i kulture sa onim što vredni ljudi Jarka danas prave, pa smo se potrudili da ovaj izlet bude nov i zanimljiv za sve naše posetioce“ rekla je Šita.

„Izlet je u nedelju, 11 aprila, a tura kreće ispred etno parka Brvnara u Bačkom Jarku koja se nalazi na samom ulazu u mesto iz pravca Novog Sada“ kaže Šita. I dodaje

„To je jedinstven muzej na otvorenom u Vojvodini, koji svedoči o narodnom prijateljstvu krajiških Srba, njihove istorije i kuhinje, gde će moći da probaju krajišku savijaču od višanja i uštipke kao i proizvode našeg udruženja eko pčelara iz Bačkog jarka“.

Potom se nastavlja šetnja do centra mesta gde će posetioci čuti priču o hramu i istoriji življenja ovdašnjih podunavskih Švaba, posetiće jednu autentičnu nemačku kuću i degustirati vino jednog lokalnog proizvođača.

„Zatim je u planu poseta kućnoj pivari gde ćemo se upoznati sa procesom proizvodnje i naravno, degustirati isto. Posle ćemo imati priliku da posetimo i jednu zanatsku keramičarsku radionicu“ još kaže sagovornica.

Tura traje oko 4 sata uz poštovanje svih epidemiloških mera a ona se najviše i odvija na otvorenom.

Prijava je na fejsbuk ili instagram stranicama organizatora izleta explore.novisad.rs ili na stranici TO opštine Temerin.

Početak ture „Jaračka rapsodija“ je u nedelju, sa početkom u 11 časova ispred Brvnare.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*