Jasna Đuričić predsednica žirija na festivalu u Sarajevu

Glumica Jasna Đuričić predsednica je žirija Takmičarskog programa – igrani film 27. Sarajevo film festivala.
Jasna Đuričić predsednica žirija na festivalu u Sarajevu

Foto: 021.rs
„Briljantno odigranom ulogom Aide, krunom svih njenih fantastačnih uloga koje smo imali priliku gledati u proteklim godinama, Jasna Đuričić je još jednom pokazala iznimnu snagu talenta i moć umetnosti da se prikažu najteže ljudske sudbine i time zadivila svet. Sretni smo što će ova izuzetna umetnica biti predsednica žirija“, izjavio je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo film festivala.
Jasna Đuričić kaže da joj je velika čast što je na čelu žirija.
„Veoma sam sretna. Sarajevo film festival je oduvek imao jedno sasvim posebno mesto u mom srcu. On je poseban od svog nastanka – od toga kako je nastao i šta je doneo, ne samo Sarajevu nego svima nama, celom regionu. On je tačka gde se u tih nedelju dana okupi čitav svet. To je svetionik kulture ogromnog značaja, ne samo za filmske stvaraoce, nego, naravno, i za publiku zbog koje filmove stvaramo i zbog koje i postoje festivali. Posebno mi je drago što ću biti u Sarajevu nakon godinu dana lokdauna. Bioskopi su ponovo počeli da rade, 27. Sarajevo Film Festival će se dogoditi uživo ovog leta i to je fantastično“, izjavila je glumica.
Jovan Marjanović kodirektor Sarajevo film festivala rekao je da taj festival, kao festival fokusiran na jugoistočnu Evropu i na region, apsolutno smatra Beograd jednim od centara kinematografije i televizije u ovom delu Evrope.
„Naše veze sežu daleko, od samih početaka festivala. Ovo je sada već tradicionalni dolazak u Beograd, u kojem se susrećemo sa partnerima iz kinematografije Srbije, Filmskog centra Srbije, producentima i autorima. To je čin uzajamnog prijateljstva i partnerstva kojim kreiramo regionalnu filmsku scenu“, kazao je Marjanović.
27. Sarajevo film festival biće održan od 13. do 20. avgusta.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*