Jedan od autora ceremonije otvaranja OI podneo ostavku

Kompozitor koji je radio na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju Keigo Ojamada podneo je danas ostavku zbog kritika nakon što se saznalo da je u detinjstvu maltretirao školske drugove.
Jedan od autora ceremonije otvaranja OI podneo ostavku

Foto: FoNet/AP
„Iskreno prihvatam mišljenja i savete koje sam dobio, zahvalan sam i imaću ih na umu prilikom budućih postupaka i razmišljanja. Izvinjavam se svim srcem“, naveo je Ojamada u izjavi objavljenoj na Tviteru i Fejsbuku.
Izveštaji o njegovom maltretiranju školskih drugova, uključujući i onih sa invaliditetom, nedavno su se pojavili i izazvali reakciju na društvenim mrežama i zahteve da Ojamada napusti funkciju.
Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju naveli su u nedelju da će 52-godišnji Ojamada ostati, pošto se pokajao, ali je on ipak otišao sa funkcije.
Ojamada, poznat i kao Kornelijus, izvinio se prošle nedelje putem društvenih mreža. Neki su smatrali da bi trebalo da održi konferenciju za novinare i lično se izvini.
Ojamada, čiji se rad poredi sa radom američkog rok muzičara Beka, pričao je o zlostavljanju u školi u intervjuu japanskim medijima 1994. i 1995. godine. On je tada rekao da je drugare iz razreda „zlostavljao bez imalo kajanja“.
Ceremonija otvaranja Igara održaće se u petak, a još nije poznato da li će muzika biti izmenjena.
Ceremonija će se održati bez publike, uz prisustvo nekolicine zvaničnika, gostiju i medija.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*