Još se saniraju posledice julskog nevremena u Karađorđevu

KARAĐORĐEVO: Nevreme koje je 7. jula zahvatilo, pored ostalih, i delove bačkopalanačke opštine najviše štete nanelo je Karađorđevu i Čelarevu, a pored useva i kuća stradali su i parkovi, drvoredi, zasadi lišćara i četinara, a štete je bilo i u šumama u priobalju Dunava, ali i bačkopalanačkoj Bagremari, kao i u Polojskoj šumi prema Čelarevu.

U Karađorđevu i danas se mogu videti brojne gomile sada osušenih grana i izvaljeni panjevi kao i polomljene povađene drvene bandere. Njih je zamenilo 20-tak novih, betonskih bandera koje je obezbedila „Elektrovojvodina”, a u postavljanju učestvovali su radnici opštinskog JKP „Komunalprojekt” iz Bačke Palanke.

Pojedini meštani Karađorđeva poslali su nam fotografije sa brojnim gomilama ogranaka i konstatacijom da više od mesec dana posle nevremena selo ružno izgleda, ali se i pitaju ko treba da ukloni granje? Odgovor na ovo pitanje nije lako dati, jer u lokalnoj samoupravi kažu da je zvanično celo selo u vlasništvu Vojske Srbije, odnosno u nadležnosti Ministarstva dbrane, a ogrankom u Karađorđevu upravlja Vojna ustanova „Morović”.

Po našim saznanjima, već izvesno vreme radi se na postizanju dogovora između ministarstva i lokalne samouprave, jer ako je zemljište sa infrastrukturom vojno, ljudi koji žive u Karađorđevu su građani opštine Bačka Palanka koja mora da se i stara o njima.

izvor DNEVNIK

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*