Kadrovske promene u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj

Cetinjski sveštenici Gojko Perović, Obren Jovanović i Anđelko Boričić oprostili su se danas od svojih parohijana radi odlaska na druge dužnosti, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Cetinjski sveštenici su se oprostili na liturgiji koju je u Cetinjskom manastiru služio mitropolit Joanikije.

Liturgiju je služio mitropolit Joanikije

Liturgiju je služio mitropolit Joanikije

Otac Obren, koji je bio i sekretar Mitropolije crnogorsko-primorske, novi je arhijerejski namesnik hercegnovski, otac Gojko će biti sveštenik pri podgoričkoj Crkvi Svetog Đorđa pod Goricom, dok će otac Anđelko Boričić biti u svešteničkoj službi u Gornjo-grbaljskoj parohiji, saopšteno je na sajtu Mitropolije.

Gojku, Obrenu i Anđelku mitropolit je zahvalio na „ljubavi i trudu“ koji su uložili u svoje parohije tokom njihovog višegodišnjeg života i služenja na Cetinju.

Mitropolit je oce Obrena i Gojka darivao sa po jednim krstom mitropolita Amfilohija i novim svešteničkim odeždema.

Mitropolit Joanikije je u besedi rekao da su oci Gojko i Obren zatražili da idu na nove dužnosti, što je on uvažio, navodi se na sajtu Mitropolije.

Rekao je i da su pomenuti oci mnogo učinili na Cetinju, a prelasci na nove dužnosti su „sastavni deo dinamike crkvenog života, i ona je spasonosna“.

Rekao je i da ni malo ne sumnja da će oci, kao što su bili verni saradnici blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija, biti i njegovi verni saradnici.

Mitropolit se odvojeno zahvalio i ocu Anđelku Boričiću koji je 11 godina proveo u Cetinjskom manastiru i uzrastao uz mitrpolita Amfilohija, a kao uspomenu na službu u Cetinju, Joanikije ga je darivao ikonom Presvete Bogorodice Filermose i svešteničkom odeždom.

Predsednik Crkvne opštine Cetinje Rajko Radusinovć je, opraštajući se od trojce sveštenika, rekao da će njima imena biti zlatnim slovima upisana u almanah crkvenog života na Cetinju.

Novi cetinjski parosi su oci Ostoja Knežević iz Nikšića, Igor Peškan i Dušan Bigović, a otac Pavle Pajić će biti novi saradnik mitropolita Joanikija.

 

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*