Kako Žandarmerija suzbija pobunu u zatvoru (FOTO)

(Fotografije MUP Srbije)

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana Žandarmerije u Novom Sadu da će pripadnici ove jedinice uvek biti prvi u zaštiti građana i da je njihova i dužnost svakog Srbina da se „Oluja” i martovski pogrom više nikada ne ponove, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Vulin, kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u njegovo ime čestitao je pripadnicima Žandarmerije njihov dan. Ova jedinica MUP-a postoji 20 godina.

Tokom svečanog obeležavanja Dana Žandarmerije pripadnici ove jedinice prikazali su veštine i sposobnosti u borilačkim veštinama i izveli vežbu savladavanja i neutralisanja pobune u zatvoru.

Komandant Žandarmerije Dejan Luković naglasio je da se u stroju nalazi 100 novih pripadnika ove jedinice od kojih očekuje da će radom i zalaganjem opravdati poverenje koje im je ukazano i da će im uzor biti najistaknutiji i najkvalitetniji pripadnici ove jedinice.

Komandant Žandarmerije Luković povodom Dana jedinice ministru Vulinu uručio je skulpturu cara Lazara od livenog kamena, a u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju dodelio je plakete predsedniku Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Igoru Miroviću, gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću, prvom komandantu Žandarmerije Goranu Radosavljeviću…

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*