„Kaleidoskop kulture“ u Novom Sadu

„Kaleidoskop kulture“ u saradnji sa festivalom „Piano city Novi Sad“ od 7. do 9. septembra, okupiće 120 učesnika iz 10 zemalja.
Pijanisti svih uzrasta – od učenika muzičkih škola, studenata, amatera entuzijasta do umetnika sa internacionalnom koncertnom karijerom, održaće više od 70 koncerata klasične, džez, savremene i popularne muzike.

Nakon vanvremenskog nastupa španskog pijaniste Davida Morena, „Kaleidopskop kulture“ novosadskoj publici predstavlja još jednu zvezdu svetske pijanističke scene, japansku umetnicu Momo Kodamu koja će nastupiti u okviru ,“Piano city festival“.

Pijanstikinja blistave internacionalne karijere otvoriće festival koncertom u novosadskoj Sinagogi, u petak, 7. septembra sa početkom u 20 časova.

BBC Music Magazin ju je opisao kao umetnicu kojoj muzika teče kroz vene, ističu organizatori festival. Njen repertoar se proteže od klasičnih i romantičnih perioda do savremenog stvaralaštva. Ima iza sebe dva albuma snimljena za prestižnu izdavačku kuću ECM, a dolazi u Novi Sad sa podijuma najprestižnijih svetskih festivala klasične muzike kao što su Verbier, Marlboro, Tivoli i drugih.

Koncert je posvećen obeležavanju sto godina od smrti kompozitora Kloda Debisija.

Narednog dana, publika će se upoznati i sa tvorcem „Piano city“ koncepta koji dolazi iz Berlina, Andreasom Kernom. Čovek koji je klasičnu muziku predstavio na najatraktivnije načine održaće svoj koncert 8. septembra od 19 časova u KC Labu.

Za ljubitelje Street art umetnosti Kaleidoskop predstavlja izložbu ,“Saputnici“ koja će biti otvorena u petak, 7. septembra u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Umetnici će raditi u tehnici stensila, velike formate portreta životinja kao glavne teme u konceptu izložbe koja se bavi njihovom važnom ulogom u istoriji čovečanstva i potencijalnom doprinosu razvoja humanizma u budućnosti.

Novosađani kao i brojni posetioci, ispratiće predstavljanje još jedne kulturne stanice. 8. septembra svoja vrata otvoriće dvorac Eđšeg a sve u cilju otvaranja prostora u kojem sugrađani mogu da stvaraju.

„Eđšeg otvara vrata“ naziv je manifestacije kojom će u okviru jednog dana biti prikazano mnoštvo programa kao što su žonglerske i botaničke radionice za decu, turniri u basketu 3 na 3, takmičenje u breakedance-u i iscrtavanje murala i grafita, radionica tango plesa, kao i nastup pop hora „Radio“ i džez trija Đorđa Obradovića.
Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*