Kamioni na Horgošu čekaju pet sati; Nema više gužve na izlazu ka Rumuniji

BEOGRAD –

Prema poslednjim informacijama dobijenim od Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Prema informacijama Uprave granične Policije, dobijenim u 5.15, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza, na ulazu u zemlju, na prelazu Preševo čeka se 90 minuta, a na Gostunu 30 minuta.

horgos, granica, 1

Izvor: RTV

Na teretnim terminalima, na izlazu iz zemlje, na graničnom prelazu Horgoš čeka se 300 minuta, na Kelebij i Batrovcima 240 minuta, na prelazu Šid 120 minuta, a na Gradini 90 minuta.
Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, dodaje se u saopštenju.

Nema više gužve na izlazu ka Rumuniji

Situacija na graničnom prelazu Vatin ka Rumuniji se tokom noći u potpunosti stabilizovala, jer su svi kamioni izašli i zemlje i nastavili put ka svojim krajnjim destinacijama, saopštila je Uprava carina Srbije.

Kolona kamiona na tom prelazu formirala se zbog pada informacionog sistema inspekcijskih službi Rumunije, što je predstavljalo poseban problem zbog specifičnosti prelaza preko koga moraju da tranzitiraju svi kamioni koji ka Rumuniji prevoze lako kvrljivu robu za koju je neophodan inspekcijski pregled (fitosanitarna i veterinarska inspekcija).

Rumunski inspekcijski organi su tokom noći normalizovali rad, pa je iz Srbije uspelo da izađe više od 80 kamiona.

Slika sa prelaza sada je potpuno drugačija, jer sem nekoliko novopristiglih teretnjaka, na prelazu nema nijednog vozila, dodaje se u saopštenju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*