Kandidat na lokalnim izborima u Meksiku kampanju počeo iz – mrtvačkog kovčega

Izvor: REUTERS/Jose Luis Gonzalez

Karlos Majorga, meksički kandidat na lokalnim izborima, svoju je političku kampanju počeo iz otvorenog mrtvačkog kovčega, upozoravajući na taj način na stopu nasilja u gradu Huarezu, koji je, zbog kombinacije pandemije i nemara aktualnih vlasti postao „grad mrtvih“.

Majorga je na predizborni skup, koji se održao na mostu između meksičkog pograničnog grada Huareza i El Pasa u Teksasu, stigao u – kovčegu. Pratili su ga njegovi saradnici odeveni u zaštitnu medicinsku opremu, a u rukama su nosili bukete cveća da bi tako skrenuli pažnju na broj žrtava koronavirusa koji u ovoj zemlji prelazi čak 200.000.

„Svoju smo političku kampanju odlučili da počnemo iz kovčega jer na taj način političarima želimo da uputimo poruku da ovde ljudi umiru zbog njihove indiferentnosti“, kazao je Majorga i dodao: „Isti oni političari koju su ćutali i ranije zbog visoke stope organiziranog kriminala, ćute i sada kad su suočeni s haotičnom situacijom zbog kovida“.

Grad Huarez nalazi se u severnoj državi Čivava na granici sa Sjedinjenim Državama u okrugu u kojem se kandiduje Majorga i jedan je od delova Meksika najpogođenijih kriminalom.

Kampanju za izbore koji će se održati u junu počelo je već hiljade kandidata za odbornike, guvernere i gradonačelnike. O ozbiljnosti situacije na koju upozorava Majorga govori i podatak po kojem je do sada u kampanji smrtno stradalo 16 kandidata.

Izvor : REUTERS/Jose Luis Gonzalez
IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*