Karneval brodova na Sava Promenadi

Tradicionalni 14. Beogradski karneval brodova biće održan danas, kada će na šetalištu Sava Promenada, u okviru Belgrade Waterfront-a, plovila kretati na relaciji od Brankovog mosta do mosta Gazela.

Cilj ovog veselog događaja je da se na atraktivan i zanimljiv način ukaže na lepote beogradskih reka, promovišu sportske aktivnosti na vodi i aktivira nautički turizam Beograda.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

 

Početak programa planiran je za 16:30 časova, a revijalni defile povorke čamaca i brodova za 18 časova.

Na rečnoj manifestaciji učestvovaće plovila svih beogradskih marina, a posetioci će imati prilike da uživaju i u sjajnom kulturno-zabavnom programu na obali, u okviru kojeg će nastupiti Leontina Vukomanović, Bojana Stamenov i dečiji hor „Čarolija“.

Muzički program upotpuniće i drugi nastupi, među kojima su Mikser bend, gitarski trio „Balkanske žice“ i grupa „“The Bestbeat – Beatles tribute band“.

Svečano nagrađivanje najlepše dekorisanih plovila i večernji vatromet učiniće veče još lepšim, a pravoj porodičnoj zabavi doprineće i radionice zabavno-edukativnog karaktera, gusarski kutak, ulični izvođači, mađioničari, akrobate, ljudi na štulama i brojna druga dešavanja. U okviru programa na obali, organizovana je i Eko zona, gde će posetioci imati prilike da probaju organsku hranu i domaće proizvode.

Ove godine, na karnevalu će učestvovati i udruženje građana „Zvezda“, koje će izložiti svoje ručno rađene predmete, a sav prihod od prodaje ići će u svrhe zbrinjavanja mladih bez roditeljskog staranja, saopštili su organizatori.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*