KCV: Velik broj obolelih od kovida primljen prethodne noći na bolničko lečenje

Pored velikog broja ambulantno pregledanih pacijenata na Klinici za infektivne bolesti, prethodnu noć u Kliničkom centru Vojvodine obeležio je veliki broj pacijenata primljenih na bolničko lečenje sa potvrđenom korona infekcijom.

 

KCV: Velik broj obolelih od kovida primljen prethodne noći na bolničko lečenje

Foto: 021.rs
U KCV navode da je za 10 odsto bilo više primljenih pacijenata u odnosu na prethodni dan.
Trenutno, u Kliničkom centru Vojvodine se leči 146 ljudi kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa kovid–19. Od toga, osam pacijenata je na respiratorima. Juče je u Kliničkom centru Vojvodine bio 131 pacijent, a na respiratorima je bilo njih 10.
Iz KCV napominju da se kod velikog broja ostalih pacijenata, s obzirom na težinu kliničke slike, primenjuje i intenzivna kiseonička potpora.
I na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici povećan je broj pacijenata, kojih je danas 52, dok ih je juče bilo 47. Četiri pacijenta su na respiratorima, (juče tri).
„Apelujemo na građane da pomognu zdravstvenom sistemu i Kliničkom centru Vojvodine te da se obavezno pridržavaju svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, držanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekciju ruku, kao i izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru“, navode u KCV.
Autor: 021.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*