Kilometarski red za test u Torlaku, većina turisti koji žele u Crnu Goru

Kilometarski red za test u Torlaku, većina turisti koji žele u Crnu Goru

Pred Institutom „Torlak“ i jutros je formiran kilometarski red zbog PCR testiranja na korona virus, ali ne kao posledica toga da veći broj ljudi sumnja da je zaražen, već su u pitanju oni koji hoće da se testiraju zbog putovanja u Crnu Goru, objavio je internet portal Nova.rs.

Kako navodi Nova.rs u redu su potencijalni turisti spremni da putuju odmah po dobijanju testa, neki od njih red čekaju i od 5.00 sati, a ima i onih sa decom.

Portal navodi da na lični zahtev građani u „Torlaku“ mogu da se testiraju samo uz uplatnicu, odnosno ukoliko imaju dokaz da su platili test.

Nova.rs podseća da građani Srbije mogu da uđu u Crnu Goru samo ukoliko imaju negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitela na novi koronavirus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom.

Uslov je i da su testovi izdati od registrovane laboratorije i da nisu stariji od 72 sata u trenutku ulaska u Crnu Goru, kao i da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru.

IZVOR-FOTO:NOVA.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*