Kina će kažnjavati roditelje zbog lošeg ponašanja dece

Kina priprema nacrt zakona kojim će regulisati kažnjavanje roditelja zbog lošeg ponašanja njihove dece, javlja Sky News.
Kina će kažnjavati roditelje zbog lošeg ponašanja dece

Foto: Pixabay
Roditelji u Kini čija deca se „jako loše ponašaju ili počine zločin“ mogli bi se suočiti s kaznom prema predloženom novom zakonu.
U nacrtu zakona o unapređenju porodičnog obrazovanja, roditeljima/starateljima će biti izrečena opomena i biti naređeno da prođu kroz programe usmeravanja porodičnog obrazovanja ako tužioci utvrde vrlo loše ili kriminalno ponašanje kod dece pod njihovom brigom.
Postoji mnogo razloga da se adolescenti loše ponašaju, a neodgovarajući porodični odgoj ili njegov potpuni izostanak su glavni uzroci„, rekao je Zang Tievei, portparol Komisije za zakonodavna pitanja pri Nacionalnom narodnom kongresu Kine (NPC).
Peking je ove godine pooštrio svoj pristup oko ovih tema, od borbe protiv zavisnosti mladih od igara na internetu, koje se smatraju oblikom ‘duhovnog opijuma’ – do suzbijanja „slepog obožavanja poznatih ličnosti na internetu“.
Poslednjih meseci Ministarstvo obrazovanja ograničilo je vreme igranja online igrica za maloletnike, dopuštajući im da igraju igrice na internetu samo po jedan sat petkom, subotom i nedeljom.
Kina je takođe smanjila domaće zadatke i zabranila vanškolsko podučavanje glavnih predmeta tokom vikenda i praznika, zabrinuta zbog velikog akademskog opterećenja dece.
U isto vreme, Kina poziva mlade Kineze da budu „manje ženstveni i da budu muževniji“.
U svom predlogu za „sprečavanje feminiziranja adolescenata muškog pola“ koji je objavljen prošle godine, Ministarstvo obrazovanja pozvalo je škole i univerzitete da promovišu sportove poput fudbala u svojim kampusima.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*