Kina zabranjuje držanje privatnih časova preko interneta

(Foto Pixabay)

PEKING – Kina je danas zabranila privatnim nastavnicima da drže časove na internetu ili na neregistrovanim mestima, poput stambenih zgrada, hotela i kafića, u težnji da iskoreni svako podučavanje zbog profita.

Ove godine vlasti su zabranile profitno podučavanje iz predmeta u školskom programu, u nastojanju da ublaže pritisak na decu i roditelje.

Ministarstvo obrazovanja je saopštilo da centri van kampusa koji nude nastavne predmete iz školskog programa moraju biti licencirani da rade van registrovanog mesta i da zapošljavaju kvalifikovane nastavnike, prenosi Tanjug.

I institucijama koje primarno ne rade preko interneta takođe neće biti dozvoljeno da izvode nastavu nakon škole putem poruka, video konferencija ili platformi za prenos uživo, saopštilo je ministarstvo.

Ministarstvo je navelo da zabeleženi pokušaji izbegavanja propisa uključuju angažovanje predavača pod maskom „kućnih usluga”, „kulturne komunikacije” ili „podučavanja uživo”, kao i izvođenje nastave u ime letnjih kampova ili studijskih putovanja.

I mediji u Kini su ove nedelje izveštavali o različitim načinima na koje roditelji i tutori pokušavaju da zaobiđu pravila, uključujući i to kako su neke agencije oglašavale poslove za učitelje koji mogu da zarade do 4.650 dolara mesečno.

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*