Kineska kompanija dobija zemljište za fabriku guma

U Zrenjaninu će danas biti potpisan ugovor o prenosu prava svojine građevinskog zemljišta koje se nalazi u industrijskoj zoni u Zrenjaninu, kojim će kineska kompanija „Šandong linglong tajer“ dobiti prostor za izgradnju fabrike, izjavio je juče Tanjugu direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić.

Ugovor će potpisati vlasnik kineske kompanije i direktor Republičke direkcije za imovinu.

Vorkapić je rekao i da je zaključenje ovog ugovora preduslov i za dalje investicije te kompanije u Srbiji.

Kineskom investitoru će, kako prenose mediji biti preneto blizu 100 hektara građevinskog zemljišta.

Grad Zrenjanin je najavio da će izgradnja fabrike pneumatika kineske kompanije „Shandong Linglong Tajer“, investicija vredna milijardu evra, započeti 30. marta polaganjem kamena temeljca, a gradonačelnik Čedomir Janjić kaže kako su kineski investitori prve isporuke guma iz Zrenjanina ugovorili za 2021. godinu.

„Posle 30. marta kreću obimni radovi i verujem da će sve ići vrlo brzo a koliko imam informacije već za 2021. godinu Kinezi su ugovorili prve isporuke pneumatika na zapadno tržište“, rekao je gradonačelnik za Tanjug.

U ovom gradu ističu da je reč o najvećoj investiciji u Zrenjaninu ikada, a u fabrici, čiji će proizvodni deo biti na 70 hektara industrijske zone „Jugoistok – Ečka“, biće 1.200 zaposlenih.

„Ogromna je investicija i vredna je pažnje ne samo Zrenjaninaca, nego cele Srbije. Mislim da je najveća grinfild investicija u Srbiji, a još dve „Ling Longove“ kooperantske kompanije dolaze pa Zrenjanin posle ove investicije neće biti isti“, kaže gradonačelnik Janjić.

Kineska kompanija odabrala je Zrenjanin zato što je mogao da ponudi veliku površinu gradskog građevinskog zemljišta u industrijskoj zoni, kaže gradonačelnik i dodaje kako će „Ling Long“ biti na 130 hektara, „Cink oksid“ na 40 hektara i još jedna kompanija kooperant biće na 30 hektara.

Izvor: Tanjug, RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*