Kineski ministar odbrane završio posetu Srbiji

Vei Fenghe, kineski ministar odbrane završio je danas trodnevnu zvaničnu posetu našoj zemlji.

Ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović ispratio je generala Vei Fenghea i članove kineske delegacije na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, a dvojica zvaničnika izrazila su obostrano zadovoljstvo posetom.

Nebojša Stefanović i Vei Fenghea

Nebojša Stefanović i Vei Fenghea

Ministar Stefanović je zahvalio generalu Fengheu na novoj donaciji vakcina, koja se očekuje u najskorijem periodu, pre svega namenjenih za pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i članove njihovih porodica, navodi se u saopštenju.

Uz konstataciju da je ova poseta protekla u duhu potvrde čeličnog prijateljstva i sveobuhvatnog strateškog partnerstva Srbije i Kine, izražena je i spremnost da se sa Ministarstvom nacionalne odbrane NR Kine radi na daljem razvoju sveukupnih odnosa, posebno u zajedničkoj obuci jedinica vojske i u oblasti vojnoekonomske, vojnomedicinske i vojnoobrazovne saradnje.

Završena poseta ministra odbrane NR Kine generala Vei Fenghea Srbiji

Završena poseta ministra odbrane NR Kine generala Vei Fenghea Srbiji

Kako se navodi na sajtu Ministarstva odbrane, ministar Stefanović zahvalio je generalu Vei Fengheu na pozivu da ove godine poseti Kinu i prisustvuje Međunarodnom Sjangšan bezbednosnom forumu.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*