Kineski učenici neće moći u školu ako cela porodica nije vakcinisana

Učenicima neće biti dozvoljeno da se vrate u škole u septembru ukoliko se cele njihove porodice ne vakcinišu, rekle su lokalne vlade u Kini.
Kineski učenici neće moći u školu ako cela porodica nije vakcinisana

Foto: Pixabay
Nekoliko gradova je takođe reklo da je ljudima potrebno vakcinisanje da bi ušli na javna mesta kao što su bolnice i supermarketi.
Povod za ovu odluku je razlog da se u Kini nadaju da će na ovaj način postići nacionalni cilj vakcinacije koji iznosi 64 odsto stanovništva do kraja godine, piše BBC, a prenosi Euronews Srbija.
Oni koji još nisu vakcinisani trebalo bi da požure i dobiju vakcinu, kako bi izbegli da ugroze povratak svoje dece u školu„, piše u obaveštenju koje je grad Bejlu, u provinciji Guangsi, objavio ranije ove nedelje.
Lokalne vlasti u drugim provincijama, uključujući i Jiangki i Henan, izdale su slične direktive rekavši da će samo učenici čije su porodice vakcinisane moći da pohađaju jesenji semestar.
U severnoj provinciji Hebei Pingkiang učenici uzrasta od 12 do 17 godina neće moći da se vrate u školske klupe ukoliko nisu u potpunosti vakcinisani. Međutim, nije precizirano šta će biti sa mlađim učenicima.
U međuvremenu, u provinciji Shanki navodi se da nevakcinisanima neće biti dozvoljeno da posećuju hotele, restorane i mesta za zabavu.
Ove mere su izazvale reakcije na društvenim mrežama gde su ih njihovi korisnici ocenili kao nepravednim.
Najpre su rekli da su vakcine stvar izbora, a sada se ispostavilo da su ipak obavezne„, pišu korisnici interneta.
Inače, ovim potezima, Kina se pridružila nacijama kao što su Francuska i Grčka, koje su vakcinaciju učinile obaveznom u nekim sektorima.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*