Kisić Tepavčević obišla Gerontološki centar Obrenovac

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević obišla je sa saradnicima sva tri objekta Gerontološkog centra Obrenovac, koji trenutno na smeštaju ima 284 korisnika i u kome radi 146 zaposlenih.

Kisić Tepavčević obišla Gerontološki centar Obrenovac

Kisić Tepavčević je tokom posete razgovarala sa korisnicima o imunizaciji, kvalitetu usluga i potrebama za unapređenjem uslova smeštaja.

Korisnici su informisali ministarku o tome da su zadovoljni kvalitetom usluge u ustanovi i ukazali na potrebu za većim brojem klima uređaja i frižidera u sobama.

Kisić Tepavčević je rekla da će se Ministarstvo potruditi da to i obezbedi.

Tokom razgovora je iskazano veliko zadovoljstvo činjenicom da je procesom imunizacije u ovoj ustanovi obuhvaćeno čak 93 odsto korisnika na smeštaju, kao i da je poslednji pozitivni slučaj koronavirusa u ustanovi zabeležen u decembru, što korisnicima obezbeđuje mirnu epidemiološku situaciju, mogućnost izlazaka, odlazaka na izlete, kao i prijeme poseta.

Ministarka je razgovarala i sa zaposlenima u ovoj ustanovi o njihovom materijalnom položaju, potrebi izjednačavanja statusa zdravstvenih radnika u sistemu socijalne zaštite sa zdravstvenim radnicima zaposlenim u zdravstvenim ustanovama, kao i o potrebi popunjavanja upražnjenih radnih mesta.

Kisić Tepavčević je istakla da je za Ministarstvo prioritet unapređenje kvaliteta usluga i položaja zaposlenih u sistemu socijalne zaštite.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*