Kisić Tepavčević posetila manastir Tumane

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević posetila je manastir Tumane, zajedno sa korisnicima i zaposlenima u Zavodu za smeštaj odraslih lica „Male pčelice“ iz Kragujevca.

Tokom aprila ove godine, bratstvo manastira Tumane obišlo je Zavod za smeštaj odraslih lica i tom prilikom uputilo poziv korisnicima i zaposlenima da budu njihovi gosti.

Tokom nedavne posete Kisić Tepavčević ovoj socijalnoj ustanovi, korisnici su izrazili želju da se ministarka pridruži njihovoj poseti manastiru, što je ona sa zadovoljstvom prihvatila.

Direktorka Zavoda „Male pčelice“ Danijela Nastić Simović zahvalila je ocu Pavlu i bratstvu manastira na gostoprimstvu i humanitanom radu, a ministarki Kisić Tepavčević na razumevanju potreba korisnika i podršci u radu zaposlenih.

Ocenjeno je da su, pored standardnih vidova rehabilitacionog rada sa korisnicima u Zavodu, od izuzetnog značaja i vaninstitucionalne aktivnosti koje imaju za cilj što bolju socijalizaciju korisnika.

Kisić Tepavčević je iskazala zahvalnost ocu Pavlu i bratstvu manastira na gostoprimstvu, istakavši da je za sistem socijalne zaštite na prvom mestu interes korisnika i njihovo zadovoljstvo, ali, što je najvažnije, i njihova integracija u širu zajednicu, a poseta manastiru Tumane je potvrda svega navedenog.

Poseta korisnika i zaposlenih u Zavodu „Male pčelice“ manastiru Tumane organizovana je u skladu sa povoljnim epidemiološkim uslovima, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kisić Tepavčević posetila manastir Tumane

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*