Kisić Tepavčević sa ambasadorkom Australije o inteziviranju saradnje u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prof. dr Darija Kisić Tepavčević razgovarala je danas sa ambasadorkom Australije u Srbiji Rut Stjuart o unapređenju saradnje dve zemlje u oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva.

 

Ministarka Kisić Tepavčević je izrazila uverenje da će saradnja dve zemlje u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja biti intenzivirana.

 

Kisić Tepavčević i ambasadorka Stjuart su se saglasile da postoji obostrani interes da dve države zaključe Sporazum u oblasti socijalne sigurnosti i da je u tom smislu potrebno da bude nastavljen pregovarački proces.

 

Prof. dr Kisić Tepavčević je zahvalila Australiji na podršci u sferi zapošljavanja osoba sa invaliditetom, pomoći deci sa smetnjama u razvoju i autizmom, pomoći žrtvama nasilja, unapređenja ekonomskog položaja žena u ruralnim sredinama.

 

Ambasadorka Stjuart je čestitala Srbiji na efikasno sprovedenom procesu vakcinacije stanovništva u cilju suzbijanja Kovid 19.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*