Knedle sa kajsijama

Shutterstock

Knedle u kojima ćete uživati.

Sastojci:

(10 knedli)

– 10 manjih kajsija

– 300 g krompira

– 150 g oštrog brašna

– 50 g maslaca

– 1 jaje

– prstohvat soli i šećera

– malo ulja

– prezle

Priprema:

Operite kajsije, pa svaku nožem lagano zarežite i izvadite košticu.

Krompir oljuštite, isecite na kocke i skuvajte u posoljenoj vodi.

Kada se krompir skuva, dodajte maslac, pa sve zajedno izgnječite viljuškom dok ne dobijete pire.

Po potrebi  dodajte malo soli.

U veću posudu stavite brašno, dodajte prstohvat soli i šećera, zatim pire od krompira i na kraju jaje.

Sve zajedno razradite prstima, pa lagano i kratko zamesite dok sve sastojke ne povežete u kompaktnu kuglu.

Pobrašnite ruke jer će vam tako biti lakše da radite sa testom.

Kuglu podelite na 10 delova i u svaki umotajte jednu kajsiju, lepo zagladite dlanovima i stavite sa strane na pobrašnjenu površinu.

U dublji lonac sipajte dosta vode. Kada voda proključa, pažljivo ubacujte knedle u lonac.

Kada knedle same isplivaju na površinu, kuvajte ih još pet minuta i zatim ih izvadite.

Zagrejte ulje prepržite prezle i u njih uvaljajte knedle.

Zatim ih pospite šećerom i poslužite.

Prijatno!

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*