Knežević: Bojkot vladinih zakona ako ne uspeju pregovori

PODGORICA –

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević izjavio je da će DF u slučaju propasti pregovora o rekonstrukciji Vlade nastaviti bojkot parlamenta i bojkot svih vladinih zakona, što uključuje i budžet.

Knežević je za Pobjedu rekao da će DF u tom slučaju tražiti i internacionalizaciju koja uključuje međunarodno posredništvo za stvaranje uslova za održavanje vanrednih parlamentarnih izbora.

skupstina,, crna, gora,, vlada,

Izvor: Tanjug (video)

Na pitanje zbog čega predlaže internacionalizaciju političke krize u Crnoj Gori, Knežević je odgovorio da je to, ako ne uspeju pregovori, jedino rešenje, jer, kako je rekao, „imamo blokadu institucija i političkog sistema u državi“.

„Zbog nesagledivih posledica koje bi mogao izazvati neuspeh pregovora, smatramo da bi u tom slučaju, uz posredstvo međunarodne zajednice, trebalo dogovoriti datum održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora istog dana“, rekao je Knežević.

Pregovori o rekonstrukciji Vlade Crne Gore zapali su u ćorsokak nakon što je Ura Dritana Abazovića prvo odbila koncept Vlade sa 16 ministarstava i tri potpredsedničla mesta, kao i novi sastanak lidera parlamentarne većine dok se ne izvrši detaljnija analiza rada učinka premijera i svih ministara.

Predsednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević rekao je za Pobjedu da je trenutno stanje neodrživo, navodeći da će njegova politička grupacija pozvati i na proteste.

„Skupština ne radi, Vlada nema podršku većine. V.d. je stanje u tužilaštvu, Sudskom savjetu, Ustavnom sudu, Državnoj izbornoj komisiji“, rekao je Medojević.

On smatra da je to posledica raspada političkog sistema nakon eksperimenta sa ekspertskom vladom.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*