Knežević: Krivokapić da pokrene razgovore za izlazak iz krize

PODGORICA –

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević rekao je večeras da u tom političkom savezu očekuju poziv crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića kako bi počeli pregovore o izlasku iz parlamentarne krize i krize u Vladi.

Knežević za TV Vijesti nije direktno odgovorio da li će DF tražiti rekonstrukciju Vlade nakon nikšićkih izbora, ali je poručio da su i dalje najjači subjekt u vlasti.

On je optužio Krivokapića za to što je Demokratska partija socijalista ostvarila dobar rezultat na jučerašnjim izborima.

milan, knezevic

EPA (BORIS PEJOVIĆ)

„Mislim da je Krivokapić shvatio da su ovi izbori pokazali da je njegova vlada u ovih sto dana uspela da pomogne DPS-u da ostvari dobar izborni rezultat, svidelo se to nekome ili ne, ali pokazao je i koliku snagu ima kod građana Nikšića, jer je u koaliciji sa gospodinom (Aleksom) Bečićem osvojio manji broj glasova nego koalicija okupljena oko DF-a“, rekao je Knežević.

Prema njegovoj oceni, Krivokapiću je sada jasno da mora da otpočne razgovore ako želi da stabilizuje i parlamentarnu većinu i Vladu.

„Očekujem da će, ukoliko ima odgovornosti, vrlo brzo uputiti poziv i da ćemo vrlo brzo početi da se dogovaramo kako da se izađe iz parlamentarne krize i krize u Vladi“, rekao je Knežević.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*