Kod novog „Lidla” uređuju se putevi, staze, rasveta

Budući da se naredne godine očekuje otvaranje novog “Lidla”, između Limana i Telepa, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je tender za izgradnju saobraćajnih površina, s pratećom infrastrukturom, u delu Ulice Ive Andrića i planirane pristupne saobraćajnice prodajnom objektu.
13-Lidl Vanja
Foto: Dnevnik (V. Fifa)

Reč je o prvoj fazi radova, u kojoj je predviđena gradnja puteva, vodovoda i kanalizacije, te popločavanje i asfaltiranje površina, kao i postavljanje nove javne rasvete i saobraćajne signalizacije. Procenjeno je da će infrastrukturno opremanje koštati 59 miliona dinara bez PDV-a i biće završeno za 210 dana, odnosno toliko će trajati ugovor s odabranim izvođačem.

Ulica Ive Andrića predstavlja jedan od značajnih delova primarne mreže saobraćajnica u gradu i kao takva, po sadržaju i funkciji, povezuje različite vidove saobraćaja. Na delu te ulice, od 1.300 kaplara do raskrsnice s Narodnog fronta, pešačka i biciklistička staza, s desne strane kolovoza, u lošem su stanju, te je, kako se iz tenderske dokumentacije može primetiti, planirano njihovo rušenje i gradnja novih. Projektovana širina biciklističke staze je dva metra, dok je pešačke promenjiva, odnosno oko tri metra. Širina parking-mesta je 2,5 metra, a kako bi se sačuvalo drveće, biće formirano razdelno ostrvo širine pet metara.

U nastavku Ulice Ive Andrića, od Narodnog fronta do Heroja Pinkija, na zelenoj površini s leve strane predviđeni su kosi parkinzi, a pešačke i biciklistička staze će biti srušene, te izgrađene nove, obostrane.

Osim toga, u prvoj fazi biće izgrađen i požarni prilaz dužine objektu, kao i tri kraka vodovoda i kanalizacije, te zamenjena stara i postavljena nova rasveta, ali i saobraćajna signalizacija.

Ponude na tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije podnose se do 21. oktobra, a 40 dana nakon toga biće doneta odluka o dodeli ugovora ili, pak, obustavi postupka. Imajući u vidu sve rokove, uključujući i vreme potrebno za uvođenje izvođača u posao, radovi bi mogli da počnu do kraja godine.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*