Komemoracija u Potočarima

(Foto Beta/AP)

POTOČARI – Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine u Potočarima je danas počela komemoracija stradalima u Srebrenici u julu 1995. godine.

Nakon intoniranja himne prisutni su molitvom i minutom ćutanja odali počast stradalima, piše portal Kliks, navodeći da zbog epidemioloških mera komemoraciji ne prisustvuju strane delegacije i diplomate.

Polaganje cveća planirano je za 12.00 časova u sakralnom delu Memorijalnog centra, kada će biti i odata pošta stradalima, nakon čega sledi verski deo komemoracije, a nešto kasnije je predviđeno da budu sahranjeni posmrtni ostaci devet identifikovanih osoba, navodi RTRS.

Organizatori komemoracije pozvali su građane da se pridržavaju epidemioloških mera i da ne dolaze u velikom broju u Potočare, koje mogu da posete bilo koji drugi dan u godini i tako daju doprinos da ne dođe do eventualnog prenošenja virusa korona i izbijanja novog žarišta, prenosi Tanjug.

Zbog toga nije organizovan dolazak autobusima, a i međunarodni zvaničnici će putem video-poruka odati poštu nastradalima.

Komemorativni skup u Potočarima obezbeđuje policija Republike Srpske uz podršku svih bezbednosnih struktura u BiH. Na ovom području od juče je izraženo pojačano prisustvo pripadnika snaga bezbednosti.

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*