Kompletno renoviranje i nova oprema Klinike za ORL

Klinika za bolesti uva, grla i nosa Kliničkog centra Vojvodine biće kompletno renovirana do kraja oktobra. U objekat, u kojem se leče otorinolaringološki pacijenti nije bilo značajnijeg investicionog održavanja od osnivanja, 1926. godine. Za kompletnu rekonstrukciju ovog objekta Pokrajinska vlada je izdvojila 16,3 miliona dinara.

Osim za rekonstrukciju i adaptaciju objekta Klinike za ORL, Pokrajinska vlada je u poslednje dve godine opredelila preko 27 miliona dinara za kupovinu nove opreme. Uz ranije nabavljenu opremu, značajan iskorak predstavlja i nabavka novih integralnih radnih mesta koja omogućavaju najsavremenije i najnovije dijagnostičke procedure, koje ranije nisu postojale. U toku je i nabavka novih aparata koji omogućavaju bolju dijagnostiku i praćenje poremećaja glasa i govora, kao i ranog otkrivanja tumora.

Time je, prema navodima krajnjeg korisnika, samo u prethodne dve godine obnovljeno preko 50 odsto opreme za Kliniku, koja na godišnjem nivou obavi preko 100 hiljada različitih pregleda.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*