Komšić i Džaferović na Bledskom strateškom forumu

Na slovenačkom Bledu danas će se, u okviru već tradicionalnog Strateškog foruma, okupiti veliki broj visokih regionalnih i evropskih zvaničnika. Učešće u radu dvodnevnog skupa uzeće i predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović, ali ne i treći član kolektivnog šefa države Milorad Dodik.

Bledskom strateškom forumu, naime, prisustvuje i visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit, sa kojim se Dodik ne želi susresti.

Komšić i Džaferović biće panelisti na panelu lidera „Budućnost Evrope – Proširenje“, koji počinje u 16.30 sati, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na marginama Foruma članovi Predsjedništva BiH sutra će se sastati sa predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom.

Inače, glavna tema Bledskog strateškog foruma biće budućnost Evrope.

Tom prilikom učesnici će razmotriti šanse koje pruža oporavak od pandemije koronavirusa po privredu, kao i pitanje proširenja Evropske unije.

Bledski strateški forum jedna je od vodećih međunarodnih konferencija u regiji na kojoj učestvuju šefovi država i vlada, ministri i poslovni ljudi iz Evrope i svijeta.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*