Koncertom u Iloku u sredu se završava prva faza projekta „Fil(m)harmonija”

Koncertom u Iloku, koji će u sredu uveče biti priređen treće veče zaredom, završava se prva faza projekta “Fil(m)harmonija” Zagrebačke filharmonije i Muzičke omladine Novog Sada, koje je združila umetnost Čarlija Čaplina – njegovu muziku i legendarne filmove.

                         Foto: pixabay.com

Kao i prethodna tri koncerta u Novom Sadu, tako i večeras, ispred zdanja Muzeja grada Iloka, Čaplinovu muziku će uživo izvoditi ZGF, pod upravom Krešimira Batinića, uz projekcije kultnih nemih filmova “Pasji život” i “Mališan”. Film i muzika Čarlija Čaplina na bini su okupili 50 muzičara, ne samo Zagrebačke filharmonije, već i novosadske muzičarke – pijanistkinju Ritu Kinku, flautistkinju Sonju Antunić i članice kvarteta TAJJ: violinistkinje Aleksandru  Krčmar Ćulibrk i Jovanku Mazalicu, violistkinju Jelenu Filipović i vilončelistkinju Timeu Kalmar.

Ovaj jedinstveni projekat, kojim se proslavlja 130 godina od rođenja Čarlija Čaplina, sufinansiran je iz Intereg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija 2014 – 2020, a predviđa ciklus koncerata u četiri grada, počev od Novog Sada, preko Iloka, i biće nastavljen sledeće godine, i to u maju Subotici, a u julu u Vukovaru.

Novosađanima su se ovi koncerti izuzetno dopali, što potvrđuje i njihova posećenost u tri dana nastupa, najpre u Sinagogi, a potom dva puta u Parku prisajedinjenja, na kojima je ukupno bilo nekoliko hiljada ljudi. Na izvestan način, Novosađani su privilegovani u ovom projektu, jer, pored ovih koncerata vrhunske zabave u najboljem smislu, na poklon dobijaju i novi koncertni klavir, o kome će brinuti Muzička omladina Novog Sada.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*