KONGRES OFTALMOLOGA SRBIJE Vid je uslov kvalitetnog života

Dvadeseti kongres oftalmologa Srbije počeo je sinoć i trajaće  do subote, a oko 600 učesnika iz zemlje i regiona učestvovaće u simpozijumima, kursevima i predavanjima iz različitih oblasti oftalmologije.

                                        Foto: promo

Kongres se održava u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma, a tokom tri dana biće organizovani i skup mladih oftalmologa, kao i simpozijum medicinskih sestara i tehničara.

Kongers je otvorio predsednik Organizacionog odbora i potpredsednik Udruženja oftalmologa Srbije profesor dr Vladimir Čanadanović iz Klinike za očne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, koji je istakao da je vid suštinski važan deo i uslov kvaliteta života.

– Razvojem ljudskog društva u novim civilizacijskim tokovima, ovaj značaj vida stalno raste, povećava se broj ljudskih aktivnosti i sve su raznovrsniji oblici profesionalnog i društvenog života, pa je utoliko i važnost vida sve veća. Ove činjenice nalažu da se u savremenoj oftalmologiji stalno traže načini za unapređenje metoda lečenja. Zato smo se ponovo okupili, da razmenimo znanje i iskustva – kazao je dr Čanadanović i dodao kako je uveren da su za dalji razvoj oftalmologije ključni kontinuirano učenje i razmena stečenih znanja.

Predsednik Udruženja oftalmologa Srbije profesor dr Dragan Veselinović izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika i zahvalio se pozivnim predavačima iz zemlje i regiona što su se odazvali pozivu i našli vremena da sa našim stručnacima razmene iskustva, u cilju što boljeg lečenja oftalmoloških pacijenata.

– I ove godine Oftalmološka sekcija Srpskog lekarskog društva dodeljuju nagradu za najbolji originalni naučni rad mladih oftalmologa ili specijalizanata oftalmologije, koji će biti izlagan tokom kongresa – kazao je dr Čanadanović.

Na kongresu će danas između ostalog biti reči i o katarakti, sistemskim bolestima oka, rožnjači i primeni novih tehnologija u oftalmologiji, a sutra će se govoriti dečjoj oftalmologiji i o glakomu.

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*