Konkretni projekti saradnje sa kineskom provincijom Fuđen

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović sastala se sa članom Stalnog komiteta Komunističke partije Kine iz provincije Fuđen Ljang Đenjungom, koji predvodi delegaciju tamošnjih privrednika u poseti Srbiji.

Mihajlović je istakla da je u pitanju jedna od najrazvijenijih kineskih provincija, sa čijim će se predstavnicima razmatrati mogućnosti za saradnju ne samo u oblasti infrastrukture, gde realizujemo projekte vredne više od pet milijardi evra, već i u sektorima poljoprivrede, turizma i modernih tehnologija.

„Pored saradnje u izgradnji puteva i pruga, veliku zahvalnost dugujemo NR Kini i zbog ulaganja u Železaru Smederevo, od koje živi veliki broj srpskih porodica“ – dodala je ona.

Zahvalni smo kineskoj strani i na razmeni znanja i iskustava, jer samo tako možemo brže da se razvijamo. Jedna smo od prvih zemalja koja je potpisala inicijativu “Jedan pojas, jedan put” i pokrenuli smo projekat izgradnje brze pruge Beograd–Budimpešta, podvukla je Mihajlović.

Ponosni smo, kako je istakla, i na to što smo ukinuli vize našim građanima i što naš turizam beleži rast zahvaljujući sve većem broju kineskih gostiju u Srbiji.

Ljang Đenjung je izrazio zahvalnost Mihajlović na gostoprimstvu, istakavši da će današnji sastanak otvoriti nove mogućnosti saradnje u infrastrukturi, poljoprivredi, industriji, turizmu, obrazovanju i kulturi.

„Prateći inicijativu “Jedan pojas, jedan put” želimo da nastavimo da unapređujemo saradnju sa Srbijom, sa kojom imamo odlične odnose, kao što je imaju i naša dva predsednika“ – rekao je on.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*