Konstitutivna sednica vladinog Koordinacionog tela za unapređenje položaja Roma

Sednica koordinacionog tela (Foto Tanjug/S. Miljević)

Konstitutivna ;sednica Koordinacionog tela za unapređenje položaja i socijalno uključivanje Roma i Romkinja i praćenje realizacije Strategije za njihovo socijalno uključivanje za period od 2016. do 2025. godine, održana je danas u Beogradu.javlja Tanjug.

Kako je saopštila Vlada Srbije, sednici je predsedavala premijerka Ana Brnabić koja je ocenila da ;napori na poboljšanju životnog kvaliteta Roma i Romkinja nisu važni samo zbog poštovanja ljudskih prava i evropskih integracija, već zbog toga što Srbija „želi da stvori upravo takvo društveno okruženje za sve narode i pripadnike nacionalnih manjina koji u njoj žive”.

Zamenica predsednice Koordinacionog tela, ministarka za ;ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić ocenila je da je koordinacija rada ministarstava od izuzetnog značaja za sprovođenje različitih aktivnosti na terenu i kao pozitivan primer navela imunizaciju Roma i Romkinja, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja.

Ona je najavila ;da će do kraja godine biti revidirana Strategija kako bi bila usklađena sa evropskim okvirom, .

Članovi Koordinacionog tela su i ;ministri prosvete, zdravlja, rada, državne uprave, finansija, građevine, pravde, evropskih integracija, kao i predstavnici Nacionalnog saveta romske nacionalne manjine i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.Na sednici je formirana i Stručna grupa Koordinacionog tela koja će sprovoditi operativne aktivnosti.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*