Konsultacije sa stranim ekspertima o aplikaciji za kandidaturu za EPK

Prošlog vikenda održana je radionica na kojoj su članovi Tima za Evropsku prestonicu kulture Banja Luka 2024 – grad kandidat, sa konsultantima iz Novog Sada i četiri međunarodna eksperta, prošli prpremljenu aplikaciju „BidBook“.

Radionici je pristustvovao i gradonačelnik Igor Radojičić koji je podržao ovakav vid aktivnosti i naglasio da ovakav rad ima za cilj da obezbedi prijedloge, ideje i savete koji bi doprineli poboljšanju i razvoju delova aplikacije.

„Pripremljeni radni dokument aplikacije je ranije dostavljen, a kroz dvodvnevnu radionicu smo koncept svakog od segmenata zajednički analizirali i utvrdili zaključke. Tim koji radi na aplikaciji Banja Luka 2024 će sve sugestije i ideje ugraditi u aplikcionu knjigu, kako bi knjiga bila što kvalitetnije pripremljena“ – kažu u Timu za EPK Banja Luka 2024.

U radu radionice učestvovali su Viktor Jankov, menadžer za međunarodnu kulturnu saradnju i zamenik generalnog direktora projekta kandidature Plovdiva za EPK 2019. godine, Petr Šimon, rukovodilac projekta Plzenja za EPK 2015, Kristijan Potiron, magistar kulturunog menadžmenta na Unesko katedri, trenutno angažovan i na projektu Novi Sad 2021 na poslovima konsultanta i Igor Mavrin, umjetnički direktor programa Grada Osijeka na projektu Osijeka za EPK 2020, te Marko Bilbija šef banjalučkog tima za pripremu aplikacije za EPK 2024. godine.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*